„Протестна мрежа“ ще обжалва отказа на прокуратурата да разследва Пеевски

Дилян Пеевски„Протестна мрежа“ ще обжалва отказа на прокуратурата да разследва депутата от ДПС Делян Пеевски. Освен това организацията ще информира европейските институции за постановлението на Софийска градска прокуратура (СГП) от 22 страници (постановлението – ТУК). Това съобщиха пред бТВ Любена Нинова и Николай Стайков от „Протестна мрежа“.

Сигналът на организацията за разследване на Пеевски е внесен на 25 февруари 2014 г. „Протестна мрежа“ е поискала прокуратурата да разследва произхода на капиталите Пеевски, връзките му с банкера Цветан Василев и с бившия журналист Николай Бареков, и офшорни фирми.Почти година по-късно от СГП постановяват, че са установили, че Делян Пеевски не търгува с влияние, не укрива данъци, има съотвествие между реалните и декларирани доходи, не притежава собственост чрез други фирми.

Срещу прокурорското постановление Николай Стайков задава въпроса защо в такъв случай срещу Пеевски е имало 4 опита за убийство от 2009 г. насам.

„Протестна мрежа“ намира отказа за разследване от страна на прокуратурата за подигравка с протестиращите от 2013 г. и отказ от правосъдие.

Според Стайков, ако някой иска да разбере защо в България няма осъден магистрат или политик, трябва да прочете мотивите на прокуратурата и ще разбере.

Leave a Comment