Не яжте млечни докато трае грипът!
Докато сме в грипна епидемия не пийте краве мляко и не яжте млечни продукти, съветва д-р Людмила Емилова. За около три седмици ги изключете от менюто. Причината е в това, че основният белтък в кравето мляко е казеинът, обясни тя пред БНР. Той провокира образуването на слуз в тялото и това води до усложнения – запушват се синусите, появяват се хрема, ангина, бронхит, и разбира се, много храчки.
От казеина правят лепилото за тапети, и представете си, че това лепило е в тялото ви. То започва да се мъчи да го изхвърли, сравни д-р Емилова. По време на грип сме атакувани от над 200 вируса и ако не консумираме мляко, им създаваме неблагоприятна среда и намаляваме риска да се разболеем.
Според прочутата лечителка, която прилага природонаучни методи, храната е изключително важна за емоционалното състояние на човек. Тя признава, че преди да се запознае с методите на гладолечение на Лидия Ковачева, често е била в лошо настроение, намръщена, тревожна и т.н. Едва когато е започнала да се храни правилно се е превърнала в позитивен и усмихнат човек.
„По-добре зеленчуци с нитрати, отколкото мазна свинска пържола“, посъветва д-р Емилова, въпреки че не е вегетарианка.
Относно зеленчуците с нитрати, тя препоръча когато не се знае произходът им, те да се поставят за около 15 минути в съд с вода и разтворена в нея лъжица сода бикарбонат. Алкалната среда извлича остатъците от пестициди и нитрати в зеленчуците.