Кампанията за земеделски застраховки започва от 23 март

Мрежите против градушки, птици и насекоми са изключително полезни и ... скъпи

Мрежите против градушки, птици и насекоми са изключително полезни и … скъпи

Фонд „Земеделие“ започва кампанията за земеделски застраховки от 23 март, съобщиха от институцията. Приемът за предоставяне на държавна помощ по схемата „Помощ за съфинансиране на застрахователните премии при застраховане на селскостопанска продукция“ ще продължи до изчерпване на бюджета, но не по-късно от 31 август. Срокът за сключване на договори и изплащане на средствата е до 15 декември 2015 г. Максималният размер на подпомагането, което може да получи един бенефициент, е до 65 % от стойността на застрахователната премия.

Целта на помощта е да се насърчат малките и средни предприятия и земеделски стопани, отглеждащи плодове, зеленчуци, етерично-маслени култури и тютюн към застраховане на селскостопанска продукция срещу неблагоприятно климатично събитие.

Заявления за подпомагане ще се приемат в териториалните структури на Държавен фонд „Земеделие“, по постоянен адрес на кандидата.

Повече информация за помощта, както и указанията за кандидатстване, са публикувани на интернет страницата на ДФ „Земеделие“, рубрика „Държавни помощи/ Схеми по Регламент (ЕС) 702/2014 – ТУК.

 

1 Comment

  1. mfj,e/rje. каза:

    Защо не направихте субсидирането като в Гърция например?За 1хектър 2500евро и за килограм 20евроцента на среден добив определян от министъра.Подаваш заевление веднъж годишно чертаеш и КРАЙ.Няма да подаваш фактури няма да висиш по навалици в РА не си ангажиран с нищо повече можеш спокойно да си вършиш работата.Тук веднъж подаваш заявление после внасяш фактури за обвързана подкрепа после пак заявление и после пак фактури това за зимно пръскане следва отново подаване на заявление след това фактури сега пък за лятно пръскане и забележете независимо на каква стойност са фактурите плащането не е повече от 14лв на дк. УЖ ДА НИ УЛЕСНИТЕ ВИЕ НИ НАПРАВИХТЕ НА МАЙМУНИ ВСЕКИ МЕСЕЦ ПОНЕ ДВА ПЪТИ В РА ДО ОБЛАСНИЯ ГРАД И ЗАЩО ТА НАЛИ СМЕ ПИОРИТЕТ

Leave a Comment