Михаил Константинов все пак в борда на “Информационно обслужване”

 Професорът е поискал да напусне само директорското място

Михаил Константинов е напуснал директорския пост в „Иформационно обслежване“, но е останал в борда на директорите, показва справка в Търговския регистър. На 22 март математикът с най-високо IQ в страната заяви, че ще се оттегли първо от председателския пост, а след това и въобще от „Информационно обслужване“. Той направи това изявление след като разговаря със служебния премиер Марин Райков по повод критики на опозицията за публично изразените пристрастия на професора към ГЕРБ. Тогава БСП изрази опасения, че изборните резултати може да бъдат манипулирани.

Излизането на Константинов от фирмата, която ще брои изборите, обаче едва ли ще се случи до вота на 12 май, защото

Михаил Константинов

Професорът е още в борда

технологично няма време, ако се спази процедурата по Търговския закон. Михаил Константинов не беше открит за коментар.

На 29 март се е провело заседание на борда на директорите на „Информационно обслужване“. На него проф.Константинов е поискал единствено да бъде освободен от председателския пост, но не е изявил желание да подаде оставка, пише Медиапул.  Искането на Михаил Константинов било изпълнено – той престанал да е председател, но тъй като не е изявил изричното си намерение да напусне Съвета на директорите, оставката му от този пост не била гласувана.. За нов председател е избран зам.-министърът на транспорта, съобщенията и информационните технологии Валери Борисов, който е на този пост от предишното правителство на ГЕРБ. Останалите членове на борда са Ваня Големанска, Ивайло Филипов и Красимира Стоянова.

След като преди десет дни съобщи, че подава оставка, проф. Константинов предупреди, че „заради всички гадости“ фирмата може да се откаже да брои изборите, а нямало кой друг да се справи. “На прощаване” с държавната работа математикът също така предрече изборно поражение за БСП и “изчезване” на ДСБ от активната политика.

 

Leave a Comment