МИРГ получи над 64 хил. за отглеждане на пъстърва в Доспат

пъстърваРазплащателната агенция изплати 64 800 лв. на Местната инициативна рибарска група (МИРГ) „Високи Западни Родопи: Батак – Девин – Доспат“ за закупуване на нови мрежи за отглеждане на пъстърва в Доспат, съобщиха от ДФ „Земеделие“ (ДФЗ).

От ДФЗ информираха, че са изплатили субсидии с общ размер от над 128 хил. лв. за дейности по три проекта с екологична насоченост на Местни инициативни рибарски групи (МИРГ) по Мярка 4.1„Развитие на рибарските области” по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” (ОПРСР).

Освен МИРГ „Високи Западни Родопи: Батак – Девин – Доспат“, финансиране са получили Местната стратегия за развитие на МИРГ „Поморие – Несебър” и МИРГ „Главиница – Тутракан – Сливо поле”.

Първият проект е за осъществяване на екологичен риболовен туризъм. Стойността на изплатената субсидия е 32 785 лв.

Вторият, който е подпомогнат с 30 559 лв. е за разработка и поддържане на интернет страница и създаване на база данни с приложимото законодателство в сферата на околната среда в рибарската област.

Безвъзмездната финансова помощ по трите проекта е в размер до 100%, от които 75 на сто се осигуряват от Европейския фонд за рибарство (ЕФР), а 25 на сто от държавния бюджет на България.

Leave a Comment