Колко струва агнешкото в Пловдив?

Идната седмица най-търсеното месо на щанда ще е българското агнешко

Идната седмица най-търсеното месо на щанда ще е българското агнешко

Бърз рейд на АгроПловдив из магазините в града на тепетата установи, че агнешкото месо се търгува в широкия диапазон от 13.80 до 15.50 лв. за килограм. Посочените по-долу цени в никакъв случай не са изчерпателни, целта ни е да ориентираме поне донякъде потребителя в търговските предложения.

Агнешки бут от български производител може да се закупи най-изгодно в супермаркетите „Слънчеви лъчи“ в район „Южен“. В тях цената му е 14.20 лв./кг. В магазина месото е прясно, току-що доставено и разфасовано в транжорната на обекта. Тук агнешката плешка се предлага за 13.80 лв./кг. За разлика от повечето магазини в града, в двата супермаркета „Слънчеви лъчи“ се предлагат и пакети с нашенска дроб-сърма за 7.20 лв./кг.

В магазина на „Попов“ засега са подредили на щанда само агнешка предна четвъртинка, която се продава за 15.50 лв.

В „Билла“ агнешкият бут струва 14.49 лв./кг, а агнешката плешка е 13.49 лв. Дроб-сърма липсва.

Без да указва произхода на стоката, „Кауфланд“ предлага на щанда за охладено месо агнешкия бут за 13.99 лв./кг. Във фризерите има дълбоко замразена новозеландска дроб-сърма за 3.99 лв.

 

 

 

Leave a Comment