От 10 май ще изкупуват охлюви

охлюв

А охлювите не знаят, че трябва да се скрият

От 10 май до 30 юни ще продължи изкупуването на охлюви, съобщиха от Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ). От централата напомнят, че първи май е последният ден за регистрация на пунктовете за събиране и изкупуване на живи охлюви за търговски цели или отглеждане във ферми.

Пунктовете трябва да бъдат оборудвани с хладилно помещение, калибровъчно сито с диаметър на отворите 28 мм. Такъв е минималният размер на събираните и изкупувани охлюви. От пункстовете се изисква още да разполагат с подходящ амбалаж за съхранение и транспортиране. Отговорниците са задължени да  връщат незабавно в природата предадените маломерни охлюви.

Експерти на  РИОСВ-Пловдив предупреждават, че ще извършат проверки дали не се събират и изкупуват маломерни охлюви, както и дали изкупвателните пунктове отговарят на изискванията на закона за биоразнообразие. При установени нарушения физическите лица  се наказват с глоби от 100 до 1000 лева, а юридическите – от 200 до 5 000 лева.

5 Comments

  1. стефка хичкова каза:

    в ловеч къде са пунктове за узкупуване на охлюви?

  2. Vesko Sokolov каза:

    Molq za informacia na izkupvatelnite punktove v raiona na Sofiq i Pernik

  3. viktor каза:

    моля ако има някоя фирма ,клъстер или друга формация ,занимаваща се се със износ,преработка и изкупуване на дребния рогат добитък на едро ,дайте някаква информация.

  4. цвети каза:

    моля за информация на изкупвателните пунктовете в района на София и Дупница

  5. tanq simeonova каза:

    daite informacia za izkupnite punktove kade se namirat

Leave a Comment