Зам.-министър Георги Костов откри учебната година в УХТ
„Нека с общи усилия на научната общност, бизнеса и държавата да начертаем нови хоризонти за развитие на българската хранителна индустрия”. Това призова студентите и преподавателите от Университета по хранителни технологии (УХТ) в град Пловдив заместник-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов при откриване на новата академична година.
Заместник-министърът подчерта, че за екипа на Министерство на земеделието и храните основен приоритет е подпомагане модернизирането на преработвателната индустрия у нас, за да продължат българските хранителни продукти да отговарят на все по-високите изисквания за качество и безопасност. Доц. Костов припомни, че предвид на тези приоритети в Програмата за развитие на селските райони и за предходния и за настоящия програмен период до 2020 г. са заложени множество възможности за разрастване на технологичната мощ на българската хранителна индустрия и на младите хора е отредено да ги развиват.
В този контекст истински радващ е фактът, че преподавателите и академичното ръководство на университета имат трайна ориентация към използване на богатите възможности на проектните и програмни инструменти за разнообразяване на учебния процес и модернизиране на лабораторните и производствени учебни звена.
По време на церемонията ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Кольо Динков връчи тържествено студентските книжки на първокурсниците, приети с максимален бал.