Зеленчуковата реколта е под нивото на 2014 г.
По оперативни данни на Министерството на земеделието и храните към 8 октомври 2015 г. продукцията от домати, пъпеши, дини и картофи е с между 6.5% и 31.4% под нивото, отчетено към същия период на предходната година.
Най-значителен спад се наблюдава при картофите. тази година те заемат с 12.5% по-малко площи, продукцията в тонове е с 31.4% по-малко, а средният добив е намалял с 5.5 на сто.
Към този момент продукцията от пипер надхвърля с 26.1% производството отпреди една година.
При повечето основни пролетници – зеленчукови култури, се отчита понижение на средния добив спрямо реколта `2014, което е слабо изразено при доматите и картофите и съществено – при дините (с 21,6%) и пъпешите (с 24,3%).
При пипера на този етап се отчита по-висок среден добив (със 17,7%).