Вкусни инвестиции в Пловдивско: Цехове за ръчен шоколад, лютеница и нектари

Вкусни инвестиции се задават в Пловдивска област. Зеленчуковите и плодовите консерви ще се правят в Белащица и в Първомайско, а шоколадовата работилница ще е в Пловдив.

Предприятие за преработка на зеленчуци, производство на лютеница, кетчуп и други доматени сосове ще се строи в Белащица. Инвеститор е пловдивското дружество „Хера трейдинг“ с едноличен собственик Петя Дурчева.

Капацитетът на цеха ще е максимум 675 тона/годишно доматен и пиперков концентрати и 2500 тона лютеница, кетчуп и други сосове. За производството ще се използва природен газ.

шоколадЦехът за производство на шоколади ще е на известната вече в областния център „Гайо Шоколад“ООД. Фирмата е създадена от Мария и Венсан (Франция) Гайо. Новата работилница за ръчен шоколад ще се изгради в квартал „Прослав“, Пловдив.

В цеха е предвидено да се правят на ден по 100 килограма шоколад, а също и какаов чай. Ще има конвектомат, където ще се пекат какаовите зърна, специална мелница за сваляне на обвивките им, съдове за зреене и други. От люспите ще бъде приготвян какаов чай.

В село Бяла река, община Първомай „Данубе-Традер”ООД възнамерява да изгради предприятие за съхранение и преработка на плодове и зеленчуци, и шоково замразяване. Дружеството ще инсталира и фотоволтаична централа за собствени нужди. Съдружници във фирмата са Добринка Янкова заедно с турските граждани Йозел Бахатин и Малатялъ Ердал.

В новоизграденото предприятие ще се преработват основно промишлени домати за доматен сок в бутилки, мътни сокове и нектари от плодове и малки количества компот, доматено пюре и стерилизирани краставички, с капацитет на преработка максимум 20 тона на ден суровина. Инвестиционното предложение е свързано с изграждане на нова производствена сграда.

Leave a Comment