Българската храна на фокус в панаира

хранаКонференция и специализирана изложба на българската храна започва днес в Международен панаир Пловдив. Официално откриване на тридневния форум ще направи в 13:30 ч. в палата 7 Даниела Везиева, зам-министър на икономиката. Конференцията е под заглавието „БГ храна – предизвикателства и възможности“. Организатори са Асоциация БГ храна, Министерство на икономиката и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Изложението ще се проведе в периода 11-13 декември в зала „Пресклуб“ на Панаира, като то вече е отворено за посетители. Представени са качествени традиционни за българската трапеза продукти.

Презентации в рамките на конферентната програма ще бъдат представени по актуални за индустрията теми като: данък „вредни храни”; развитие на фермерските пазари у нас; възможности за кулинарен туризъм в страната; финансиране на участието в изложения в страната; стандартите за храни и потребителското доверие; ролята на сравнителните тестове на храни и др.

По време на събитията Асоциация БГ храна ще обяви началото на ежегоден конкурс „БГ Храна“, свързан с българските храни и напитки, в следните категории:

♦ Награда за запазване на традиционния български вкус;

♦ Награда за любима БГ марка храна;

♦ Награда за най-активно промотиране на български продукт у нас;

♦ Награда за най-активно промотиране на български продукт в чужбина;

♦ Награда за устойчиво развитие.

Гласуването за номинациите във всяка категория ще става чрез гласуване от потребителите през цялата 2016 г., като на следващото издание на конференцията и изложението през месец декември 2016 г. ще бъдат обявени и наградени победителите въз основа на събрани най-много гласове.

Leave a Comment