Скитникът Чарли Чаплин се прибира на небето

Чарли ЧаплинТочно на Рождество Христово през 1977 г. Чарли Чаплин се прибира на небето – умира в съня си, когато е на 88 години. Малкият голям човек направи света по-весел и по-добър. Показа лицето на добрия беззащитен самотник с голяма душа, направи смешни човешките чудовища, влюбваше се нямо, радваше се от сърце. Освен десетките филми, в които игра, той бе и режисьор с велика слава.

Животът му показа, че няма значение дали ще се родиш в нещастно семейство, дали ще бъдеш гладен, дали няма да завършиш училище, дали няма да имаш наследство и т.н. Важното е да имаш дух да покажеш на света своята истинска стойност.

Чарлз Чаплин е роден в семейство на актьори с баща алкохолик и майка циганка с психически проблеми. Съвсем невръстен се озовава заедно със своя полубрат Сид в приют и преди да стане на 10 участва в мюзик хол представления. На 23 години вече е в САЩ, където изгрява звездата му. А, когато е на 30 създава собствено студио. Два път е награждаван с Оскар.  Жени се 4 пъти и има 11 деца.

Прочети още: Чарли Чаплин: Плакал съм повече пъти, отколкото те са се смели

Най-великата реч на Чарли Чаплин

 

Leave a Comment