Б. Борисов: Фонд „Земеделие“ е опазен от огромни политически апетити

Бойко БорисовФонд „Земеделие“ е опазен от огромните политически апетити за смени и пренареждане, заяви днес премиера Бойко Борисов. Той взе участие в пресконференцията на ръководството на фонда, на която бяха отчетени усвоените от земеделието, бизнеса и общините средства от предишния програмен период, както и от началото на настоящия. Министър-председателят обяви, че България е втора в ЕС по усвояване на портфейлите на европейските фондове. Очаква се 95-96% от европейското финансиране да бъде оползотворено, прогнозира Борисов, цитиран от агенция „Фокус“.

Премиерът припомни, че 2015 г. е приключила с 2.8 млрд. лв. приходи в повече от заложените. „Всичко това е отивало в олигарси, контабандисти, знайни и незнайни герои. За всички системи дадохме огромни пари да се съживят цели сектори – инфраструктура, общини, екология, заплати на учители“, изброи Бойко Борисов, съобщава „Инвестор“.

„За 2015 г. сме дали над 330 млн. за заплати за учители. Близо 50 млн. на правосъдната система, говорим за допълнителни пари. 100 млн. за реконструкцията на старите магистрали, 107 млн. за тютюнопроизводителите. Всяка Коледа, Нова година и Великден по над 50 млн. бонуси за пенсионерите. В рамките на един такъв период над 153 млн. сме дали повече за пенсии, от събраното от контрабандистите”.

 

 

Leave a Comment