Хванаха двама, застреляли сръндак

сръндак

Сръндаците са разрешени за лов от 1 септември

Двама бракониери са били засечени с убит сръндак в багажника на автомобила. Това се е случило в събота през нощта, съобщиха от Дирекцията по горите. Автомобилът им е бил спрян в близост до село Градина, Първомайско. Служители на Регионалната дирекция по горите – Пловдив били насочени към мястото от сигнал, приет на тел. 112.

Горските служители заедно с представители на Районно управление “Полиция” – Първомай, извършили обиск на превозното средство и задържали убития дивеч, превозното средство и два броя нарезно оръжие с оптични прибори и боеприпаси за тях. На водача на автомобила е бил съставен акт за установяване на административно нарушение по Закона за лова и опазване на дивеча. Бракониерите са отведени в полицията в Първомай за разпит. Образувано е досъдебно производство.

Сръндакът е разрешен за трофеен лов от 1 май до края на октомври. Ако не е трофеен, ловът за мъжката сърна се открива от 1 септември и продължава до края на октомври. За женските сърни не са предвидени ловни периоди.

Leave a Comment