Виенският камерен оркестър на живо в Пловдив на 6 април

Виенски камерен оркестърВиенски камерен оркестър ще гостува на Пловдив на 6 април от 19 часа в Дома на културата Борис Христов. Концертът ще е част от австрийските музикални седмици в България, които ще се проведат в страната от 5 април до 13 май. Виенският оркестър ще открие фестивала в София, след което ще зарадва музикалната публика в Пловдив и Бургас.

Оркестърът на австрийската столица е основан през 1946 г. и вече 70 години той е доказва своята висша класа. Първият главен диригент на оркестъра Карло Дзеки, дългогодишният ръководител Филип Антремон, както и редовната съвместна работа с гост диригенти като Йехуди Менухин и Шандор Вег допринасят за стила и облика на оркестъра.

Под ръководството на настоящия главен диригент Щефан Владар Виенски камерният оркестър продължава да затвърждава международния си авторитет.

Фестивалът е част от Календара на културните събития на община Пловдив за 2016 година. Финансовата подкрепа от страна на Община Пловдив е в размер на 2500 лв.

Вече е започнала продажбата на билети в мрежата на Ивентим и на билетната каса на пл. „Ст. Стамболов“ пред Община Пловдив. Цената на билетите е символична – 5лв.

Leave a Comment