Росен Плевнелиев: Стига вече с тези СРС-та!

Следващото Народно събрание трябва да приключи веднъж завинаги с незаконните подслушвания, пожела си президентът
Росен Плевнелиев

Разследването за незаконното подслушване трябва да стигне докрай, заяви Плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев направи днес коментар за разпространения вчера тайно записан разговор между Бойко Борисов, Мирослав Найденов и градския прокурор в оставка от вчера Николай Кокинов.

„Като президент категорично подкрепям усилията на институциите – трябва да се стигне докрай. Не може повече да
заливаме българските граждани със скандали, „бръмбари“ и СРС-та. След като сме започнали, ще стигнем докрай“, заяви държавният глава.

Помолен за коментар върху съдържанието на разговора, президентът каза, че първо трябва да се докаже, че тези записи са автентични, и второ, след това трябва компетентните институции да проверят дали няма предпоставки за повдигане на обвинение.

На въпроса как би реагирал ако се появят записи с негово участие Плевнелиев каза, че милиони български граждани говорят в момента кой кого и защо е подслушвал или може да подслушва.

„Бизнесмените се притесняват, че ги подслушват. Обикновените хора отиват в заведение и слагат телефоните настрани. Всеки в тази държава започва наистина истински да се притеснява от това кой какво и защо прави с тези прословути СРС-та. Стига вече. Не е нормална тази ситуация и не е нормално тя винаги да се случва преди избори“, отсече Плевнелиев.

Той заяви, че вярва в институциите и в тяхната компетентност. Посочи още, че служебното правителство е развързало ръцете на прокуратурата и на всички компетентни органи и заяви, че очаква бързи, адекватни действия и призова този път наистина да се стигне докрай.

Той очаква от следващото НС веднъж завинаги да вземе  законодателна инициатива и веднъж завинаги да се приключи с предпоставките за незаконно подслушване.

Ако се окаже, че по времето на служебното правителство нерегламентирано са насочвани СРС-та, ще се носи отговорност, закани се още президентът и дабави, че вярва на вътрешния министър Петя Първанова.

Плевнелиев заяви, че по времето на служебното правителство не са насочвани СРС-та срещу посочените лица от изтеклите записи.

Leave a Comment