Над 180 наши и чужди фирми предлагат стажове и работа на 4 април в Пловдив

кариерен форумНад 180 български и международни фирми ще представят възможностите за студентски стажове и работа на 4 април в Конгресния център на Международен панаир Пловдив. Това ще е 13-то издание в града на тепетата на форума „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2016. 

На пресконференция, която се проведе на 31 март, с участието на Надежда Ангелова, Мениджър „Обучение и развитие“ на JobTiger, и Христина Тошкова, Специалист „Корпоративна комуникация и корпоративни връзки“ в Нестле България – компанията генерален спонсор на форума за 13-та поредна година, бе представена програмата и планираните новости в тазгодишното издание на форума.

В откриването на проявата ще участват представители на общината, на JobTiger и на Нестле България.

Форумът предлага на студентите и младите специалисти възможност да поставят основите на своето кариерно развитие и да се срещнат с потенциални работодатели. Той се организира в 7 големи български градове, където е съсредоточена академичната общност на страната. Това дава по-добра възможност на млади специалисти от различни висши учебни заведения да се срещнат с множество утвърдени и доказани работодатели на едно място, същевременно позволявайки на компаниите с едно участие да се свържат с хиляди амбициозни студенти и експерти, които търсят сериозна кариерна реализация.

По традиция, форумът „Национални дни на кариерата“ е придружен от предварителни специализирани „работилници” (уъркшопи), провеждани в различни университети в страната, непосредствено преди старта на събитието. Там студентите имат възможност да се запознаят в детайли с подготовката на автобиография и мотивационно писмо, да чуят важни съвети за поведението си по време на интервю за работа, както и да получат кратка предварителна информация за фирмите, които участват в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“.

 

 

Leave a Comment