По-високи санкции правила за храните представят днес в БАБХ

агнешко в "Слънчеви лъчи"Нови правила, по-високи санкции и завишен контрол върху продажбите на храни по интернет ще представи днес в сградата на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) земеделският министър Десислава Танева. Те са залегнали в проекта на новия Закон за храните, който ще бъде основна тема на пресконференцията от 11 часа.

Миналата седмица Десислава Танева посочи пред журналисти някои от измененията в закона. Например, че свежото месо вече ще стои на обособен щанд, отделно от замразените и пушени продукти, както и всичко друго, което е обработвано по някакъв начин.

По подобен начин преди години се въведе правилото млечните продукти от истинска суровина да бъдат отделени от имитиращите.

„Свежото месо ще е на отделен щанд, а всичко останало ще е на друг щанд. По различни способи има манипулация на месото, има замразено, охладено“, каза тогава Танева.

Санкциите за производители на хранителни продукти и търговци, които не работят по правилата, ще станат много по-големи, според проектозакона.

 

Leave a Comment