Борсата до Първенец раздава дивидент на над 6 хил. акционери

тържище Родопи-95Тържище „Родопи-95″АД, по-известно като „борсата до Първенец“, започна да раздава дивидент от формираната за 2015 г. печалба. Отчетното събрание на акционерното дружество бе на 4 юни и присъстващите гласуваха печалбата да бъде разпределена към акционерите, които са над 6 хиляди.

Финансовият отчет за 2015 г. на най-голямото тържище в България показа, че приходите са били в размер на 2 810 000 лева и са с около 300 хиляди повече спрямо предходната година. Част от тях отидоха за

Христо Панайотов

Христо Панайотов

възстановяване сградата на управлението, където имаше пожар през април 2015 г. Печалбата, която ще бъде разпределена след удържане на данък и към фонд „Резервен“, е 341 хил. лева. Акционерите ще получат чисто по 0.32 лв. на акция след удържане на данък „дивидент“, поясни изпълнителният директор на тържището Христо Панайотов.

Дивиденти ще се раздават до 10 юни включително в ритуалните зали на селата Марково и Първенец, и в пенсионерския клуб на кв. Коматево в Пловдив, информира Панайотов. Акционерите ще могат да получат своята част от печалбата и в управлението на „Родопи-95“ при борсата както сега, така и след 10 юни.

Leave a Comment