Комисията по земеделие на ЕС решава за допълнителна помощ и по-прости правила за зелени плащания

Десислава Танева, Съвет на ЕС, БрюкселМинистърът на земеделието и храните Десислава Танева ще вземе участие в заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство, което ще се проведе на 18 юли 2016 г. в Брюксел, Белгия, съобщиха от пресцентъра на МЗХ.

Очаква се на срещата да бъде обявен нов пакет от мерки за подпомагане на секторите мляко и млечни продукти, свинско месо, плодове и зеленчуци.

На заседанието Комисията ще бъде представена актуална информация за ситуацията на пазара при посочените сектори, както и за международната търговия със селскостопански продукти.

ЕК ще информира също така за резултатите от направения преглед на разпоредбите за екологизиране след първата година на прилагането им и ще очертае следващите стъпки за опростяване на изискванията за озеленяване. В рамките на предвидения обмен на мнения по темата България ще потвърди, че хармонизирането и опростяването на критериите за екологично насочени площи ще има положителни последици за администрациите и земеделските стопани.

Това е първото заседание на Съвета в рамките на председателството на Словашката Република, като по време на срещата то ще обяви своите приоритети в областта на земеделието и рибарството.

Leave a Comment