Протестиращи се събират пред НДК. Не ги интересува резултатът

Оттук нататък няма да има лица на недоволството, а барикади, предупреди Дончо Дудев
НДК

В НДК ще са пресконференциите на партиите тази нощ, там отвън ще са и протестиращите

Протестиращи се събират пред НДК. Срещата им е фиксирана за 20 часа. Предполага се, че те ще останат там и през нощтта, когато изборните резултати ще са ясни.

Сигналът за организиране на днешния протест е тръгнал от Фейсбук. „Няма организатор. Всички решихме и ще сме заедно“, заяви пред БНТ в 19.20 часа Дончо Дудев – едно от лицата на предишните протести. Той, заедно с Янко Петров и Ангел Славчев, заявиха, че какъвто и да е изборният резултат, недоволството ще е налице, тъй като отново се канят да ни управляват познатите партии, сруще които избухна зимното недоволство. „Протестите продължават, няма да са само тази вечер. Но, както предупреждавахме и преди, този път те ще са без лица. Този път протестите ще са барикади“, каза Славчев.

Дудев припомни 1990 г., когато е имало 850 000 мъртви души – избиратели. „Всъщност мъртви души избират мъртви души“, поясни той. И припомни скандалите от последните дни преди 12 май.

В предишни дни за нея много от софиянци бяха информирани с листовки, в които се казваше, че гражданското недоволство тази вечер ще мине под надслов „да посрещнем новата власт така, както ще я изпратим“.

Протестиращи вече започнаха да се събират на Орлов мост. Хората се заканват да достигнат до НДК.

Маршрутът им обаче не е регламентиран със Столична община. Вотът днес е нелегитимен, смятат хората по улицата.

Leave a Comment