На 5-та земеделска среща, организирана от АЗПБ, зам.-министър Янчева ще представи МЗХ

хотел Адмирал, Златни пясъциНа Петата Национална среща на земеделските производители в България, която се открива днес, 8 февруари, в курорта Златни пясъци, зам.-министър Светла Янчева ще представи Министерството на земеделието и храните (МЗХ). Срещата е организирана от Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ). Тя ще бъде открита в 14 часа. Форумът ще се проведе под надслов „10 години членство на България в ЕС“.

От АЗПБ съобщиха по-рано, че участие във форума ще вземат бившото ръководство на МЗХ начело с Десислава Танева, както изпълнителният директор на фонд „Земеделие“ Румен Порожанов. Старт на националната среща ще даде директорът на ГД Агри в Европейската комисия Йежи Плева.

Дебатът за Общата селскостопанска политика след 2020 г. ще е сред обсъжданите теми, заедно с предстоящата Кампания за директните плащани и Кодекса за поземлените отношения. На конференцията ще се дискутират промените в подмерки 4.1 и 4.2, както и новостите в контрола и мониторинга от страна на ДФЗ по одобрените и изпълнени проекти.

Събитието е в рамките на два дни.

Leave a Comment