Михаил Миков: Ако ГЕРБ реши да купува депутати, ще е пагубно

ДПС не би участвала в управлението с „Атака“, както и „Атака“ с ДПС

„Ако Бойко Борисов продължи със старата игра да купува депутати от други парламентарни сили, ще е пагубно за България.“ Така Михаил

Михаил Миков

Михаил Миков се надява сделките за купуване на депутати да са в миналото

Миков коментира в „Лице в лице“ по бТВ единствената според него възможност ГЕРБ да състави кабинет. Бившият червен депутат предположи, че хората на експремиера са в трескава междупартийна совалка за съставяне на кабинет. Според него отделни хора в партиите могат да влязат в колаборация с ГЕРБ, но не и партийните им ръководства.

Днес ЦИК обяви окончателните резултати от гласуването в страната. Според тях ГЕРБ вкарва 97 депутата, БСП 84, ДПС 36 и „Атака“ 23. Така публично обсъжданите коалиции между ГЕРБ и „Атака“ и БСП и ДПС показват абсолютно равенство и липса на ясно мнозинство.

Междувременно Лютви Местан днес обяви, че при никакви обстоятелства ДПС не би участвала в обща коалиция с „Атака“. Волен Сидеров повтори същото: „За общ кабинет с участието на ДПС не може да става дума“, каза лидерът на „Атака“.

Въпреки, че от ГЕРБ бяха обявили, че ще направят официални изявление след пълното приключване на преброяването на гласовете, и днес от партията победител запазиха мълчание.

Официалните преговори за създаване на правителство ще започнат след откриване на 42-то Народно събрание, каза по-рано през деня Сергей Станишев. Той обяви, че вярва на категоричните първи изявления на Лютви Местан и Волен Сидеров, че няма да участват в общо управление с ГЕРБ. „Правителството трябва да е програмно, съставено от експерти“, вижда Станишев.

Leave a Comment