Абитуриентска треска в НАП

фризьорски салон, прически

Фризьорските салони също ще бъдат посетени

Ресторанти, дискотеки, фризьорски салони и фотографски ателиета няма да понесат абитуриентската треска сами, а в компанията на инспектори от НАП. От пловдивската дирекция на приходната агенция съобщиха, че започват проверки по заведения и ателиета, за да се уверят в коректността им на данъкоплатци. Посещенията ще продължат до края на месеца.

Целите на НАП-Пловдив са били набелязани след допитване до гимназиите кои ресторанти са ангажирали за провеждането на абитуриентските балове.

Проверките на отдел „Оперативен контрол“ ще обхванат не само Пловдив, но и големите градове от Южна България, които са в обхвата на тукашната дирекция на НАП – Стара Загора, Хасково, Пазарджик, Смолян и Кърджали. 

Ще се следи за това дали коректно и изрядно се отчитат продадените куверти и приходите от продажби на място в заведенията. Според сигнали и информации, постъпващи в приходната агенция, търговските обороти по време на абитуриентската еуфория не се регистрират навсякъде редовно, което води до укриване на дължими данъци.

 

Leave a Comment