Пътят Кричим – Девин затворен заради свлачище

Заради свличане на скални маси е затворен пътя Кричим-Девин, съобщиха от агенция „Пътна инфраструктура“. Оттам препоръчват заобиколен маршрут през Асеновград-Пампорово-Стойките-Девин до разчистване на трасето.

Отпадна ограничението за движение по републиканската пътна мрежа в област Варна, информират още от агенцията. Движението по автомагистрала „Хемус“ е отворено в двете посоки.  Навсякъде в страната пътищата са проходими, но има ограничение за тежкотоварни камиони над 10 тона. Заради очаквания по празниците висок трафик, за тировете има забрана да се движат на 22 декември от 8 до 12 часа, на 26 декември от 12 до 22 часа, на 28-и от 16 до 22 часа и на 1 януари от 12 до 22 часа.

От метеорологичните служби прогнозират, че утре и вдругиден температурите ще паднат още, като на места в Северна България могат да стигнат до минус 20 градуса. За Пловдив утре, 22 декември жимакът ще е между 0 и 7 градуса. От понеделник ще започне постепенно затопляне на времето през следващите дни като на 24 и 25 декември се очаква и минималните температури да са над нулата почти навсякъде. За Коледа се предвижда да има дневни температури около 7-8 градуса.

Leave a Comment