Софтуер в GSM-а на Найденов подслушал разговора му с Борисов и Кокинов

Цветанов тегли и ГЕРБ и България надолу, смята бившият земеделски министър
Мирослав Найденов

Мирослав Найденов е огорчен, че е изхвърлен от ГЕРБ

Подслушването на тройния разговор между Мирослав Найденов, Бойко Борисов и градския (тогава) прокурор Николай Кокинов станало чрез GSM-а на бившия земеделски министър. В телефона нямало монтирано устройство, той бил препрограмиран, за да изпълнява тези функции. Това разкри Найденов, който бе гост на Сашо Диков в студиото на Нова телевизия. Бившият аграрен министър бил поръчал на експерти да проучат мобилния му телефон и те установили начина, по който GSM-ът е станал транслатор на разговора. Софтуерът е била внедрен чрез изпратен есемес или имейл, който той не отворил, защото непрекъснато получавал известия. От прокуратурата потвърдили, че записът на тройния разговор е станал чрез телефона на Найденов. Той смята, че у нас се броят на пръстите хората, които могат да приложат този метод на подслушване.

Мирослав Найденов предполага, че това препрограмиране е извършено от структури, които би трябвало да не съществуват. Отговорността на наличието им била на бившия МВР шеф Цветан Цветанов. Това върна разговора към зам.-председателя на ГЕРБ.

Найденов каза, че не знае с какво Цветанов държи Бойко Борисов. Той обаче смята, че заради експолицейския шеф ГЕРБ е загубила 600 000 гласа. Неизхвърлянето на Цветанов от ГЕРБ теглело и партията, и страната надолу, защото България имала нужда от дясна политическа структура. Найденов призна още, че е огорчен от изхвърлянето му от партията.

 

Leave a Comment