Кметът на Съединение: Не съм политически брокер

„Не съм политически брокер“, ядосано отрече кметът на Съединение Георги Руменов в предаването на Кеворкян. Той бе поканен във „Всяка неделя“ да уточни сегашната си партийна принадлежност след комично-драматичната ситуация преди два месеца. Тогава, след като бе съобщено, че Руменов е поискал да стане член на ГЕРБ, въпреки че от 6 г. е социалист, дуел за него си обявиха областните координатори на ГЕРБ Здравко Димитров и на БСП – Георги Гергов.

Попитан ребром коя е неговата партия в крайна сметка, Георги Руменов отговори, че това е личен въпрос, който ще прескочи. „Истината е, че работя добре с ГЕРБ, преди два месеца открихме модерно училище в Съединение, което се строеше 30 години“, уточни кметът. Той добави, че хората в общината не се интересуват дали е червен или пембян, а какво върши за тях.

Руменов призна, че по време на изборите за кмет през май се бил маскирал като циганин, за да провери как тече вота в Голям Чардак. Тогава няколко от „неговия етнос“ му предложили пари, за да гласува за друг кандидат. „Това е вярно, за разлика от публикациите, че баща ми щял да се отказва от мен чрез „Държавен вестник“ затова, че напускам БСП. Той почина през 1998 г.“, горчиво поясни кметът Георги Руменов.

Leave a Comment