Учени от Южна Корея отглеждат в лаборатория свинско месо от мускулни клетки
Изследователи от университета Седжонг в Южна Корея отглеждат свинско месо от проба от мускулни клетки, като правят още една стъпка към търговската употреба на създадено по лабораторен начин месо.
Както се съобщава от Korea Economic Daily, изследването изолира стволови клетки на мускули от прасе и ги стимулира да се възпроизвеждат in vitro, за да произведат мускулна тъкан, подобна на тази на свинското месо. Проектът в отдела по наука за храните на университета в Седжонг стартира през 2018 г., съобщава agrarheute като цитира www.thepigsite.com.
Сега изследователите се стремят да оптимизират технологията чрез по-нататъшни проучвания с цел насърчаване на търговската употреба. В момента екипът от учени работи и върху отглеждането на говеждо месо. Резултатите от това проучване ще бъдат публикувани през 2021 г.