Великобритания празнува малкия принц

Кейт МидълтънВеликобритания има нов принц, островът празнува. Кейт Мидълтън роди вчера, на 22 юли в 16.24 часа, син, чието име още не е оповестено. Принц Уилям е присъствал на раждането, а първите му публични думи след появата на наследника му бяха: „Бебето и майката са добре и ще прекарат едно денонощие в болницата, след което ще се приберат в двореца. Не бихме могли да бъдем по-щастливи!“

Малкият принц е тежи само 3.8 килограма, но в монархическата уредба появата му е знакова, тъй като той е третият евентуален крал на Великобритания. Първи за щастливото събитие са научили кралица Елизабет и принц Филип, дядото принц Чарлз и съпругата му Камила, родилите на Кейт… и британците, които очакваха бебето от деня, когато научиха, че Кейт е бременна. Принц Уилям бе казал, че му се иска бебето да е момиченце, а Кейт се надяваше да е момче.

Новината за събитието бе оповестена най-напред в Туитър, след което се задейства протоколната процедура, предвидена за подобни моменти. В кралския бюлетин се съобщено, че херцогинята на Кеймбридж и принц Уилям вече си имат син. 

Leave a Comment