Станишев: МВР е на ход, нови избори няма да има

Червеният председател видя ГЕРБ зад снощния сблъсък

На извънредна пресконференция лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че провокатори радикализирали снощи

Сергей Станишев

Сергей Станишев обезличи протестиращите, обвинявайки ГЕРБ

протеста и съзря зад тях ГЕРБ. „Очаквам МВР да идентифицира провокаторите, които целяха сблъсък както и да гарантира нормалната работа на Народното събрание“ каза той. Станишев заяви още, че избори в този момент няма да променят ситуацията.

Според него има сценарий и той трябва да бъде разкрит.

Станишев коментира, че в момента, в който ГЕРБ са обявили, че влизат в Народното събрание, се е стигнало до радикализиране на протеста. „Вчера видяхме съвсем различно лице на протеста, очевидно някой цели да постигне предсрочни избори час по-скоро. От поведението на Бойко Борисов ясно личи кой би бил печеливш от този сценарий“, бяха думите му. Според него сценарият е или избори веднага, или включване на ГЕРБ на всяка цена. „Това няма как да бъде прието от БСП“, посочи с категоричен тон Станишев.

Червеният председател смята, че тази нощ е имало насилие към полицаите и съзнателно търсене на сблъсък с тях. Имало е още трошене на автобус, хвърляне на камъни, разбиване на улици, кофи и всички останали атрибути на Столичната община, както и вземане за заложници не само на народни представители, но и на журналисти и други служители.

Той заяви, че очаква кметицата на София Йорданка Фандъкова, която 40 дни се правела на „разсеяна“, а днес изразява възмущение, също да поеме своите задължения и отговорности.

Ще направим всичко необходимо за нормалната работа на институциите, както и за диалога с гражданите, каза Станишев. Трябва да има диалог, но трябва да има и държава. След като се изказа, Сергей Станишев закри пресконференцията без да даде възможност на журналистите да зададат въпроси. 

Leave a Comment