Асоциация „Български пипер“ алармира за саботажи на „Евролаб“ при ГКПП „Капитан Андреево“

На стотици хладилни камиони, натоварени със стока, не им се разрешава да стигнат до офиса на БАБХ

тирове от ТурцияНад 500 хладилни камиона са заседнали на ГКПП „Капитан Андреево“ повече от денонощие заради намесата на доскорошния контрольор на вноса на храни „Евролаб 2011“. Фирмата „по всякакъв начин саботира и препятства работата на здравните ни органи (БАБХ – б.р.) чрез скандали, заплахи и други непозволени средства“.

За това алармира организационният секретар на асоциация „Български пипер“ Георги Василев. Писмо е изпратено снощи до президента, министър-председателя, земеделския и министъра на вътрешните работи.

Георги Василев съобщава, че сред хладилните камиони има 12 натоварени със зеленчуци от Турция, които са собственост на членове на асоциацията. На шофьорите не се позволява да придвижат стоката до служителите на БАБХ.

„Информирам ви, че по всичко изглежда, че в следващите 24 часа положението ще е същото. От това само нашите членове губят над 50 000 евро от неустойки по изпълнение на договори и ненужно харчене на гориво. Отделно транспортните фирми ни притискат за промяна на цената поради форсмажорните за тях обстоятелства“, се казва в писмото.

Секретарят на „Български пипер“ апелира към властите да съдейства за бързо разрешаване на проблема. Той заявява, че членовете на асоциацията не искат да работят с „Евролаб 2011“ и не желаят фирмата да ги представлява и да извършва товаро-разтоварни дейности, или други услуги. Вносителите на зеленчуци имат ресурс сами да се справят, вместо да ползват „Евролаб 2011“ за каквото и да било.

От „Български пипер“ апелират за „бърза, ефективна и окончателна намеса на органите на нашата държава за разрешаване на конфликта“.

 

Leave a Comment