50-килограмови кюфтета цвърчаха на скарата на Фестивала на сармата и кюфтето

IMAGE_13017239_40_0

Телевизионният кулинар Ути Бъчваров приготви три 50-килограмови кюфтета на най-голямото барбекю на дървени въглища в България в рамките на четвъртия Фестивал на сармата и кюфтето по случай празника на Генерал Тошево – 8 ноември, съобщава БТА.

В нелеката задача се включиха неговите помощници и доброволци от града. Забъркани бяха и 200 килограма руска салата. Стотици се събраха на пл. „Бялата лястовица“ в общинския център, за да опитат вкусната храна и да изпият по чаша червено вино.

Празникът продължи с изпълнения на рок групата Jester’s Privilege към Професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински“, школите по изкуства към Центъра за подкрепа и личностно развитие – Център за работа с деца и „Капитанов брас бенд“ при Средно училище „Свети Климент Охридски“ в Добрич. Кулминацията бе концерт на група „Сигнал“, който бе последван от лазерно-музикално шоу и празнична заря.

Фестивалът на сармата и кюфтето се завърна след двугодишно прекъсване заради пандемията. На последното му издание през 2019 г. бяха приготвени 1201 сарми.

Leave a Comment