Крум Неделков призова към диалог производители и преработватели на мляко под 1000 кг

Според призива на зам.-министърът Димитър Зоров - браншови председател на преработватели ще трябва да преговаря с Димитър зоров - браншови председател на производители на мляко

Според призива на зам.-министърът Димитър Зоров (на снимката) – браншови председател на преработватели, ще трябва да преговаря с Димитър Зоров – браншови председател на производители на мляко. Сигурно много ще спорят

Призовавам браншовите асоциации в сектор животновъдство да засилят диалога между производители и преработватели. По този начин ще се съгласуват интересите между тях по отношение на изкупуването на малки количества мляко – под 1000 кг. Това каза заместник-министърът на земеделието доц. д-р Крум Неделков по време на среща с млекопреработватели. Обсъдено бе и рязкото намаляване на изкупните цени на млякото.  Вчера министър Явор Гечев съобщи пред депутати, че цената на суровото мляко е паднала от 1,10 на 0,80 лв.

Неделков уточни, че държавата не може да има роля в търговски отношения, но е важно да се разбере каква е причината за проблема, за да се търсят работещи решения.

По време на срещата се коментираха и предстоящи изменения в Наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти, както и възможностите потребителите да могат да се възползват от информиран избор при етикетирането на млечните изделия.

Leave a Comment