ЕК организира събитие за нови партньорства между фирми от ЕС и Сингапур

Европейската комисия заедно с Enterprise Singapore организира Събитие за създаване на партньорства между компании в ЕС и Сингапур 2023 като част от Сингапурската седмица на иновациите и технологиите (SWITCH) и Agri-Food Tech Expo Asia 2023. Двеге изложения ще се проведат в периода 31 октомври – 2 ноември 2023 г.

Контакти между бъдещи партньори могат да се направят на място в Сингапур на 30 октомври – 1 ноември 2023 г. Срещите се организират с подкрепата на Делегацията на ЕС в Сингапур и Министерството на търговията и промишлеността на Сингапур. Участниците ще могат да насрочват свои собствени срещи чрез платформата B2Match. 

Събитието за намиране на партньори между ЕС и Сингапур ще събере клъстерни организации, малки и средни предприятия, стартиращи фирми и индустриални асоциации от Европейския съюз (ЕС), държави извън ЕС COSME (програма на ЕС за конкурентоспособност на предприятията и МСП) и Сингапур. Това ще предостави на участниците отлична възможност да популяризират сътрудничеството от клъстер към клъстер (C2C), клъстер към бизнес (C2B) и бизнес към бизнес (B2B).

Заявеният интерес за участие трябва да бъде изпратен по електронен път до 12 юли (сряда) 2023 г., 23:59 ч. брюкселско време – първа крайна дата и 5 септември (вторник) 2023 г., 23:59 ч. брюкселско време – втора крайна дата (втората крайна дата ще бъде налична в случай на все още свободни места след първия кръг на оценяване след първата крайна дата).

Поканата е насочена към клъстери и работещи в мрежа бизнес организации, заинтересовани да си сътрудничат с партньори от Сингапур в секторите Хранително-вкусовата промишленост, Здравни грижи и биомедицински технологии, Цифрови технологии, Интелигентни градове и градски решения, Разширено производство, Зелени технологии.

Събитието ще подкрепи финансирано участие на до 20 представители (от избраните клъстери и бизнес мрежи). Повече участници могат да бъдат приети след потвърждение и на собствени разноски. Закъснелите заявления могат да бъдат приети за участие, при условие че са изпълнени критериите за допустимост и разходите са за сметка на участниците.

МСП, новосъздадените фирми и Европейската индустриална асоциация могат да участват на собствени разноски като част от делегацията и да се възползват от всички планирани дейности, ако отговарят на критериите за допустимост.

https://clustercollaboration.eu/content/eu-singapore-matchmaking-event-2023

Leave a Comment