Министърът на иновациите запозна 7-те университета в Пловдив с възможностите за финансиране

„Искаме да ребрандираме България като място за иновации, които създават висока добавена стойност за икономиката ни както във високотехнологични сектори, така и в културата, творческите индустрии, занаятите и уменията. Това каза министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева на работна среща в Пловдив с академичните ръководства на седем университета в Пловдив и кмета на града Здравко Димитров. На срещата присъства и заместник-кметът по образование Стефан Стоянов.

На срещата бяха обсъдени теми, свързани с разработването на иновации в сферата на биотехнологиите, медицината, цифровото селско стопанство, културата, историческото наследство и творческите индустрии, както и необходимостта от комерсиализация на научните изследвания.

Министър Стойчева представи възможностите за подкрепа и взаимодействие между МИР и университетите и през финансовите механизми на министерството.

По-късно тя посети Медицинския университет в Пловдив, където се запозна с иновативното обучение по медицина в симулационния център на университета. Визитата на министъра включва и гостуване на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и на Центъра за върхови биотехнологии.

Leave a Comment