Мирослав Найденов дърпа 10 депутати от ГЕРБ в нова партия

От властта не спечелих милиарди, а медикаменти, заяви бившият аграрен министър
Мирослав Найденов

Като ме плеснаха по врата, щяха да ме съборят, каза Мирослав Найденов

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов е един от инициаторите на нов политически проект. В края на август бъдещата партия ще излезе с декларация за намеренията си, а след втората половина на септември ще направи учредително събрание. Това съобщи Найденов пред Мартин Карбовски по тв7 днес.

Отстраненият от ГЕРБ ексминистър посочи, че е в преговори с депутати от ГЕРБ, които като него са несъгласни с присъствието на хора като Цветан Цветанов и Искра Фидосова в партията. Тези депутати са достатъчни да създадат нова парламентарна група, отцепвайки се от партията-майка. „Десет са достатъчни“, поясни Найденов. Той каза, че Цветанов няма как да разбере кои са и ще трябва да стреля „на сляпо“.

В новото формирование щели да се включат и граждански движения като например „Модерна България“ (на Борислав Цеков), които имали интернет платформа, и партия с патриотична насоченост.

Мирослав Найденов заяви, че причината за проекта е Цветан Цветанов, с който лидерът Бойко Борисов категорично не иска да се раздели. „В момента където и да се опита ГЕРБ да направи нещо в своите структури, се появява конфликт“, посочи той, визирайки тъмната сянка на бившия вътрешен министър, която дълбаела разделителна пропаст между партийните членове.

Жертви на Цветанов са се оказали доста хора, които той е поръчвал на службите. „Но волът рие и върху гърба му пада“, цитира народната поговорка Мирослав Найденов, имайки предвид повдигнатите обвинения срещу бившия шеф на МВР.

Събеседникът бе категоричен, че доста хора са казвали на Бойко Борисов, че Искра Фидосова действа от негово име, но той не е направил нищо, за да я спре. Тя продължила да командва на 17 етаж в НДК (където е партийната централа). „Сега я няма, но зловещият ѝ дух е още там“, провидя Найденов.

„ГЕРБ изпълни много хубави проекти по време на управлението си, но Цветанов и Фидосова са лъжицата с кантран, която развали целия мед“, отново си помогна с народната мъдрост предишният аграрен министър.

Относно милиардите, за които се говори, че е спечелил, докато е бил министър, Найденов поясни, че не са милиарди, а медикаменти. „Излязох от властта с медикаменти и с проблеми в личния си живот“, призна той, но отказа да съобщи дали е в развод със съпругата си. Той сравни министерския стол с бръснарски. „Сядаш, избръсват те, пляскат те по врата да станеш и сяда следващият. Но понякога ударът зад врата може да те събори. Опитаха се да направят това с мен, но не успяха“, каза със самочувствие той. Връщайки се на милиардите, ексминистърът посочи, че наистина ги е имал, но ги е раздал по европейските програми. „По мое време се направиха повече километри селски пътища по Програмата за развитие на селските райони, отколкото магистрали“, каза още той.

Leave a Comment