Концесионер срещу концесионер – спорът за Централна гара се изостри

Икономическа полиция проверява договора за гаровия подлез. Тодор Бурджиев се жалва в прокуратурата от Столарски

Централна гара - ПловдивИкономическа полиция извършва проверка на концесията на подлеза на Централна гара в Пловдив след жалба в Окръжна прокуратура, съобщи пред „Фокус“ говорителят на окръжната прокуратура Галина Андреева. Жалбата е постъпила от досегашния концесионер на подлеза Тодор Бурджиев.

Концесионният договор за гарата от март е между транспортно министерство и „Железопътна гара – Пловдив“ ООД, в което са съдружници Миролюб Столарски (95%) и Светослав Глосов. През юли представители на дружеството обявиха, че договорът с концесионера на гаровия подлез Бурджиев изтича на 8 август. След тази дата „Железопътна гара-Пловдив“ възнамеряваше да стартира инвестициите именно от подлеза. Бурджиев обаче смята, че поканата да освободи магазините в подлеза е неоснователна.

Пловдивската прокуратура е възложили на Икономическа полиция да провери цялата документация във връзка със спора между новия и стария концесионер на подлеза, каза Андреева.

На този етап ремонтът в подлеза при Централна гара в Пловдив все още не е започнат.

В края на юни пък депутатът от левицата Петър Мутафчиев обвини дружеството на Столарски, че е съборило старата Транспортна болница, която попада към концесионния имот незаконно. Мутафчиев заяви тогава, че концесията за гарата е в полза на Столарски, а не на държавата.

 

Още по темата: Превозвачът Столарски подхваща Централна гара, а догодина градските линии

Съдружникът на Централна гара Пловдив стана консул на Мароко

Столарски получи Централната гара на Пловдив, превозвачите изтръпнаха

Leave a Comment