Ресторантите с биохрани ще се отличават със зелена звезда

биоресторант

И в момента има ресторанти за здравословно хранене, които обаче не се отличават с висока посещаемост

Ресторантите, чиито ястия са приготвени от биопродукти, ще се отличават от останалите със зелена звезда. това съобщи днес на работна среща във Варна заместник-земеделският министър Бюрхан Абазов. Заедно със заместника по туризма в икономическото министерство Бранимир Ботев, той участва в разговор с ресторантьорски организации.

„Зелената звезда” ще идентифицира заведенията, в които се предлагат еко, био или натурални продукти и ще дава допълнителен авторитет за привличане на повече клиенти.

Земеделското и икономическото министерство щели да си партнират за създаване на критериите, по които ще бъдат включени продуктите в категорията „Зелена звезда”.

Представителите на туристическия бранш предложиха освен био и еко да се приложи и трети критерий за „Зелена звезда”, който да е натурално произведена продукция в България.

По думите им по този начин ще бъдат стимулирани родните производители и ще се постави акцент върху българската продукция.

Биопродуктите и „свежите“ плодове и зеленчуци ще бъдат организирани на отделни щандове в търговските вериги, обяви още Абазов.

Leave a Comment