Ресторантите с биохрани ще се отличават със зелена звезда
Ресторантите, чиито ястия са приготвени от биопродукти, ще се отличават от останалите със зелена звезда. това съобщи днес на работна среща във Варна заместник-земеделският министър Бюрхан Абазов. Заедно със заместника по туризма в икономическото министерство Бранимир Ботев, той участва в разговор с ресторантьорски организации.
„Зелената звезда” ще идентифицира заведенията, в които се предлагат еко, био или натурални продукти и ще дава допълнителен авторитет за привличане на повече клиенти.
Земеделското и икономическото министерство щели да си партнират за създаване на критериите, по които ще бъдат включени продуктите в категорията „Зелена звезда”.
Представителите на туристическия бранш предложиха освен био и еко да се приложи и трети критерий за „Зелена звезда”, който да е натурално произведена продукция в България.
По думите им по този начин ще бъдат стимулирани родните производители и ще се постави акцент върху българската продукция.
Биопродуктите и „свежите“ плодове и зеленчуци ще бъдат организирани на отделни щандове в търговските вериги, обяви още Абазов.