Министър Георги Тахов и Илияна Йотова ще участват утре в жътвената церемония на НАЗ край Пловдив

В 11:30 часа на 11 юни (вторник) Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) ще открие националната жътвена кампания.

Мястото на събитието е в землището на село Златитрап, на около 500 метра от Околовръстния път на Пловдив в посока с. Златитрап. Домакин е Съюзът на зърнопроизводителите от Пловдив и по-точно ктопанството на производителя Георги Телкиев.

Поканата да са гости на церемонията са потвърдили земеделският министър Георги Тахов, вицепрезидентът Илияна Йотова, областният управител Илия Зюмбюлев, кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов и други.

Събитието е част от европейската инициатива „Хляб на мира“, която обединява дванадесет държави от Централна и Източна Европа, които предават в Германия ръж, ожънат в съответната държава. Ръжта се смесва и от нея се изпича хлябът на мира.

Мотото на тазгодишната жътва е: „Да са златни житата в полето, да е едро в класа зрънцето!“

В музикалната програма ще вземат участие танцовия състав и хор от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) – Пловдив, както и дуото Петя Манева и Стилияна-Роса Матева (Double M).

Leave a Comment