Слави Трифонов: Когато ЕК се разплати, НБА ще е на плюс

(Продължение с право на отговор)

Днес в позиция, изпратена до медиите и членовете си, представителите на Националната Био Асоциация (НБА) съобщиха в своя позиция, че организацията има фактурирани задължения по промоционален проект, финансиран от Брюксел, в размер на 300 000 лв. Освен това председателят Слави Трифонов е поискал 20 000 лв. за пропуснати ползи заради неизпратени документи за участие по втори промоционален проект.

Слави Трифонов

Прочети още:

„Явен материален интерес“ е причина за раздора в Националната Био Асоциация

Потърсен за коментар относно съобщените стотици хиляди лева задължения на НБА, председателят Слави Трифонов, който все още юридически не е свален от поста, съобщи пред Агро Пловдив, че задълженията са към 31 декември 2023 г. и са формирани заради участието на асоциацията в първия промоционален проект. Фактурите са на стойност 121 000 евро, от които към 75 000 евро, които представляват ДДС, вече са възстановени.

Въпросният остатък от под 100 000 евро е дължим на НБА от българската фирма изпълнител на проекта, която има подписан договор с Европейската комисия.

„Истината е, че към днешна дата Брюксел дължи въпросната сума на фирмата изпълнител, а тя – на нас. Когато парите бъдат разплатени, асоциацията ще е на плюс“, каза Слави Трифонов.

Относно исканите от асоциацията 20 000 лева, Трифонов посочи, че той е разработил проекта за участие във втори промоционален пакет, а това му е коствало време, труд и средства, общо изчислени на получената сума. Тъй като той е изпратил необходимите документи до Димитър Митев, а Митев е отказал да ги внесе в МЗХ, защото е преценил, че участието на НБА във втори промоционален проект трябва да бъде одобрено от управителния съвет на асоциацията, срокът за кандидатстване е изпуснат. Именно затова Слави Трифонов счита, че асоциацията му дължи посочените средства.

Leave a Comment