Фермер с крави и зърнени култури получи голямата зелена награда на Великобритания

Истинският прогрес се крие в работата с природата, а не срещу нея, каза Нийл Андерсън

Фермер от Кент спечели голямата годишна награда за опазване на околната среда за работата си в подкрепа на природата.

Нийл Андерсън, животновъд от Кингсдаун, близо до Ситингборн, получи трофея Емсден от Асоциацията за земеделска земя и бизнес (CLA), която представлява собствениците на земя и селските фирми, съобщи Би Би Си.

Г-н Андерсън е признат за работата си за подобряване на здравето на почвата, намаляване на употребата на химикали и осигуряване на безопасни места за гнездене, размножаване и хранене на местните диви животни.

Той каза: „Страхотно е да получиш признание за работата по опазването. Винаги съм чувствал, че околната среда е на първо място.“

Деби Рейнолдс, съветник в Kent Farming & Wildlife Advisory Group, която номинира г-н Андерсън, каза, добави: „Пътуването му е доказателство за вярата, че истинският прогрес се крие в работата с природата, а не срещу нея.

Фермата на г-н Андерсън от 430 акра съдържа стадо крави и смесица от зърнени култури, диви цветя и живи плетове.

Неговите говеда се хранят като пашуват, и след като бъдат заклани, пътуват на по-малко от четири мили до местния семеен месар.

Нийл Андерсън беше похвален за високите стандарти за хуманно отношение към животните и ниския въглероден отпечатък във фермата му.

Leave a Comment