Приближава поредната среща на иноваторите в земеделието в World Agri-Tech 2024 в Лондон

Една от темите е използване на геопространствени данни от фермерите, така че да планират производството, съобразявайки се с неблагоприятните климатични събития

Световната среща на високо равнище за агротехнологични иновации World Agri-Tech 2024, планирана за 30 септември до 1 октомври в Лондон, ще събере най-добрите експерти, иноватори и лидери в индустрията, създавайки платформа за споделяне на най-новите технологични пробиви и най-иновативните стратегии за устойчиво и устойчиво земеделие .

Тазгодишното събитие обещава богат и разнообразен дневен ред, с дискусии, вариращи от селскостопанска устойчивост до роботика и прецизно земеделие. 

На срещата ще бъдат представени корпоративни стратегии за климатично интелигентно земеделие, като се подчертаят иновативните решения, които компаниите приемат за смекчаване на въздействието върху околната среда .

Централна тема ще бъде интегрирането на данни за проследяване на емисиите по веригата за доставки на селскостопански храни. Тази тема е от особено значение в епоха, в която устойчивостта и прозрачността са станали основни приоритети. Ще бъдат представени и казуси и технологични решения, които позволяват ефективен мониторинг на емисиите, допринасящи за производството на по-екологични храни.

Интелигентното земеделие ще бъде друга основна тема с дискусии за това как изкуственият интелект може да подобри възвръщаемостта на инвестициите и да увеличи ефективността на земеделските операции. Ще бъдат представени и най-новите разработки в растениевъдството за повишаване на устойчивостта на културите и разнообразяване на видовете култури.

Следващите сесии ще проучат как да се използва природният капитал в бизнес стратегиите и да се насърчат регенеративни земеделски практики. Ще бъдат обсъдени начините за финансиране на зеления преход в селското стопанство с акцент върху устойчивите инвестиции и финансовите иновации.

Друга тема от голям интерес ще бъде използването на геопространствени данни за разработване на стратегии, устойчиви на изменението на климата. Космическата икономика всъщност революционизира начина, по който фермерите управляват земите си, позволявайки по-точно планиране и навременен отговор на неблагоприятни климатични събития.

Световната среща на високо равнище за агротехнологични иновации ще види участието на водещи фигури като Камила Корси , ръководител на отдела за изследвания за защита на културите в Синджента , Марк Брукс , управляващ директор на FMC, Мелани Баузен-Виенс, Решения за регулация, устойчивост и обществени въпроси в земеделието в БАСФ, Марк Уолтъм , главен изпълнителен директор на Certis Belchim, Петер ван дер Влугт, управляващ директор на Иновационния център Европа в Кубота , Клаудия Рьослер , Земеделие – стратегически партньорства, облак за индустрията вМайкрософт, Моника Енрикес в Yara, както и други лектори.

Leave a Comment