Фермери от провинция Бранденбург създадоха партия за местните избори през септември

В програмата си заявяват укрепване на селските райони, облагородяването им, намаляване на данъка върху дизела за селскостопански цели

Нова фермерска партия DLW ще участва на изборите в провинция Бранденбург, Германия. Федералната столица Берлин е потопена в тази провинция, но не е част от нея. Столицата на Бранденбург е Потсдам.

Почти ежегодно германските фермери имат причина да протестират в Берлин. Този път някои решиха, че е по-добре да участват директно в правенето на политики

Инициативата за създаване на партията Deutsch-Land-Wirtschaft (DLW) започна още през юни, а за да бъде регистрирана за изборите партията Германски селскостопански бизнес учредителите трябваше да съберат 2000 подписи за одобрение, пише вестник agrarheute. 

На публично заседание Избирателната комисия на Бранденбург установи, че заявлението на партията е подадено навреме. Това означава, че държавната листа на DLW ще бъде под номер 13 в бюлетините за изборите в провинция в Бранденбург на 22 септември.

Според председателя на партията Томас Есиг привържениците са успели да съберат над 2250 подписа в рамките на четири седмици.

„В безбройните разговори с граждани възникнаха въпроси по-специално за мира и сигурността, привлекателността на селските райони, облекчението за икономиката и справедливостта в социалната държава“, каза членът на управителния съвет на DLW Роланд Щрасбергер. Изборното мото на DLW е „Гласувайте – за страната“.

Новата партия е създадена предимно от фермери. В програмата е записано искането за незабавното оттегляне на увеличението на данъка върху дизела за селскостопански продукти. За да се укрепят селските райони, трябва да се разширят предложенията за мобилност. В места с по-малко от 2000 жители създаването на селски магазини, лекарски кабинети и мобилни телефонни мрежи трябва да бъдат специално насърчавани. 

Документът от девет страници също съдържа изявления относно миграцията . Германия зависи от „висококачествената имиграция“, се казва в него.

В предизборната си програма DLW уверява от самото начало: „Като центристка партия, ние фундаментално се дистанцираме от всички леви и десни екстремистки идеологии, защото те застрашават демократичните основи и социалния мир.“ Но това също означава, че човек може да си представи сътрудничество с всеки, който признава Основния закон. 

За да помогне за оформянето на политиката в парламента на провинцията, новата партия трябва първо да преодолее бариера от пет процента.

Пътят на фермерите от Бранденбург ще бъде дълъг, докато постигнат успех като нидерландската фермерска партия BoerBurgerBeweging (движение фермер-граждан) BBB, заключават от agrarheute.

Leave a Comment