Днес 36 градуса в Пловдивско, утре 32 с валежи

Днес ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, съобщи НИМХ. Има условия за градушки. Максималните температури ще са предимно между 31° и 36°, в Пловдив около 36 градуса.

Сорт „Велика“

По Черноморието ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има преди обяд, главно по северното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от север-североизток. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 27°-29°. Вълнението на морето сутринта в повечето райони ще бъде 3 бала, след обяд ще отслабва.

Във вторник сутринта над западната половина от страната ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, от Стара планина на юг – и купесто-дъждовна; там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На отделни места явленията ще са по-интензивни. Вятърът ще е слаб, от източната четвърт. Дневните температури слабо ще се понижат. В Пловдив се очаква да паднат до 32 градуса.

В сряда краткотрайни валежи ще има отново на места в Югозападна, както и в Централна Южна България.

Според „Синоптик“ сборът от валежи във вторник и в сряда в област Пловдив ще доближи 15 литра на кв. метър.

Leave a Comment