В Североизточна България днес се очакват поне 20-35 mm валежи

Днес в шест области в Североизточна България е обявен жълт код за опасно време. В Русе, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Шумен и Търговище ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Очакваните количества на валежите са 20-35 mm, локално е възможно и повече, съобщава НИМХ специално за област Шумен.

Днес още преди обяд над Източна България, а около и след обяд над по-голямата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има условия и за градушки. Вятърът временно ще се ориентира от север-северозапад, ще е слаб, в източната половина от страната – умерен.

Максималните температури ще бъдат в широк интервал: от 25°-26° в Североизточна България до 30°-33° на места в Дунавската равнина, Горнотракийската низина и по долината на Струма. В София максималната температура ще бъде около 29°, а в Пловдив 33 градуса.

По-големи количества валежи се очакват в област Пловдив най-вече в петък, а също и в събота, като слабо преваляване ще има още в четвъртък. Според „Синоптик“ сумата на валежи в областта в тези три дни ще е към 12 литра на квадратен метър.

Leave a Comment