Магазини в Германия въведоха специален етикет за храните, които са 100% немски

Те са произведени от немски суровини и са обработени в страната

Прясното свинско, говеждо и птиче месо, яйца, плодове, зеленчуци, картофи и някои млечни продукти вече носят етикета за произход „Добрите неща от немското земеделие“.

Отсега нататък потребителите в Германия могат да намерят продукти в магазина за хранителни стоки, които носят етикета за произход „ добри неща от немското земеделие “ . Този нов символ е разработен от Централнакоординация на търговията и селското стопанство (ZKHL).

Символът, който клиентите ще могат да намерят при търговците на дребно, когато пазаруват хранителни стоки в бъдеще, гарантира, че всички етапи на производство и обработка на селскостопанските продукти са извършени в Германия.

Освен всичко друго, прясното свинско, говеждо и птиче месо, яйца, плодове, зеленчуци, картофи и някои млечни продукти вече носят етикета за произход „Gutes aus deutscher Landwirtschaft“. Големи търговски вериги като Aldi, Edeka, Kaufland, Lidl, Netto Marken-Discount, както и Rewe и Penny вече започнаха постепенно да въвеждат новия символ в своите магазини.

„Въвеждането на „Етикет за произход в Германия“ е крайъгълен камък за немския пазар на храни. Все повече хора обръщат внимание на произхода на храната си, когато пазаруват. С този нов символ ние предлагаме ясни и надеждни насоки“, казва Бьорн Фром , председател на ZKHL и президент на Федералната асоциация на германската търговия с храни.

Символът означава прозрачност и качество и гарантира, че всички производствени стъпки по веригата на стойността са извършени в Германия. За потребителите това означава: пазарувайте по-съзнателно и бъдете сигурни, че държите в ръцете си продукт от Германия, пише Topagrar.

Leave a Comment