Министър Николов: Идват по-високи заплати и модернизация на Ел Би Булгарикум

Докато аз съм ръководител, като суровина ще се използва единствено българско мляко, обеща директорът Живко Живков

„Ел Би Булгарикум“ има разработена и одобрена бизнес програма за периода 2024-2026 г. Стратегическата цел е модернизация, подобряване на условията, вдигане на работните заплати и повече възможности за реализация на продукция. От този месец започва и модернизацията на производствената база във Видин„. Това заяви министърът на икономиката и индустрията Петко Николов, който бе днес във Видин, предаде БТА.

Предстои асфалтиране на двора, ремонт на приемащата рампа, хидроизолация на покрива на административната сграда, подмяна на централния водопровод, полагане на нови силови кабели от трафопоста до главните разпределителни табла, както и поставянето на генератор, изграждане на станция за пречистване и дезинфекция на вода с буферен резервоар към собствен водоизточник, изброи Николов, като добави и други обновления в това число и изграждане на фотоволтаична система за производство на електрическа енергия. „Ангажиментът ни към „Ел Би Булгарикум“ е професионален и пълноценен“, подчерта министър Николов.

Изпълнителният директор на дружеството Живко Живков заяви, че предприятието разполага със собствени средства, като намеренията са част от инвестициите да се реализират чрез кандидатстване по различните оперативни програми на Европейския съюз. „Месечните разходи за вода, електрическа енергия и дизелово гориво са огромни. Като добри ръководители и стопани сме длъжни да ги намалим„, допълни Живков. „Докато аз съм ръководител като суровина ще се използва единствено българско мляко„, отбеляза изпълнителният директор на „Ел Би Булгарикум“.

„Ел Би Булгарикум“ е с най-добрите месечни резултати за юни и юли за последните пет години, отбеляза министърът. „През май на среща с ръководството и синдикатите поехме ангажимент за вдигане на заплатите с 10 на сто и го направихме. Сега сме на прага да конкретизираме начина за увеличаване на заплатите с до 20 на сто, така че общото увеличение да достигне 30 на сто, каза още той.

Leave a Comment