С музикално шоу Пловдив припомня как стана Европейска столица преди 10 г.

Ден преди Празника на града – 6 септември, Пловдив ще отпразнува 10-годишнината от обявяването си за Европейска столица на културата и 5 години от незабравимата 2019-та.  Сцената е вече готова, мястото подготвено да приеме стотиците желаещи да отпразнуват ЗАЕДНО двете важни годишнини.

Архивен кадър на Агро Пловдив от празника, когато градът бе избран за Културна столица на Европа през 2019 г.

Фондация „Пловдив 2019“ и Община Пловдив канят гражданите и гостите на Пловдив на един незабравим  музикален празник. Събитието на 5 септември e с ВХОД СВОБОДЕН и ще започне от 18:30 часа на „Площад Централен”, съобщиха от общината.

Първи на сцената се качва DJ Dian Solo в 18:30 часа. DJ Dian Solo е един от създателите на Deep Zone Project, той е сред най-утвърдените артисти на българската музикална сцена днес.

В 20:30 часа ще чуем и видим Kraak&Smaak – световно трио, което идва от Холандия, за да поздрави специално пловдивчани!

Kraak & Smaak – това са Оскар де Йонг, Вим Плуг и Марк Кнеперс – изключително успешни както в ролята си и на изпълнители, така и на продуценти на сцената на електронната музика.

От 22:00 до 23:00 часа на сцената избухва Oscar & the Wolf.

 Oscar and the Wolf идва за първи път в България, точно в Пловдив, и точно на 5 септември, за да се присъедини празника под мотото „10 години #Заедно, 5 години Европейска Столица на културата, Всеки ден е събитие“.

Leave a Comment