5-ма наши производители на консерви представят страната на големия панаир в Рига

Започна участието на български производители на консервирани продукти в Riga Food 2024, Латвия – най-големият търговски панаир на хранително-вкусовата промишленост в Балтийският регион. От 5-ти до 7-ми септември в Международния изложбен център в Кипсала ще бъде представена индустрията за преработени храни, напитки, сладкиши, вегански, функционални и органични продукти.

Последните си иновации, технологии за производство и презентации на най-новите си продукти ще представят в Рига повече от 420 фирми-изложителки отнад 30 държави и 12 национални щанда с компании от Латвия, Литва, Армения, България, Грузия, Мексико, Молдова, Италия, Канада, Словакия, Испания и Украйна. Българското участие се организира от Асоциация„Традиционни български консерви“, с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“.

На българския щанд се представят 5 родни компании, членове на Асоциация „Традиционни български консерви“. Това са „Балкан Агрикалчарал“ ЕООД, „Дерони“ ООД, „Фрукто Сливен“ АД, „Харвеста“ ЕООД и „Bulgarian Wild Mushrooms“ Ltd.

Leave a Comment