Митрополит Николай ще води светата литургия в Кръстова гора в полунощ

Пловдивският митрополит Николай ще възглави архиерейска света литургия в манастира „Света Троица“ в Кръстова гора по повод Кръстовден, съобщиха от Пловдивската митрополия. От 19:00 часа ще започне празнична вечерня, а от 22:30 часа – празнична утреня. В 00:00 часа е началото на архиерейската света литургия.

По традиция стотици богомолци от цялата страна пристигнаха още в началото на седмицата в Кръстова гора в Родопите по повод Кръстовден, който е утре, на 14 септември. Много вярващи посещават мястото, за да се помолят за прошка и изцеление. Вярва се, че човек ако остане там поне една нощ под звездите, зареден с вяра и любов, отправящ искрена молба към Бога, ще му се даде свише силата да се справи с несгодите, ще получи отговор на молбите си, посочват от Пловдивската митрополия.

Възможни значителни затруднения на движението на моторни превозни средства в района манастирския комплекс, предупредиха от областната дирекция на МВР в Пловдив, съобщиха от БТА. Оттам призовават водачите на автомобили да бъдат търпеливи и да изпълняват стриктно разпорежданията на полицейските служители, тъй като в района няма обособен паркинг за посетители.

Leave a Comment